Osteopati

Osteopati är en typ av behandlingsform som inriktar sig mot att förbättra eller underlätta smärtproblematik av olika slag, där grundtanken är att se till hela kroppens funktion. Terapeuten genomför en grundlig undersökning med noggranna frågor relaterade till det du söker hjälp för och sedan genom inspektion, olika tester och palpation av kroppens vävnader.

Osteopati riktar sig mot både akut och kronisk smärta med olika ursprung, såsom skadeproblematik, överbelastning, led- och muskelvärk, reumatiska tillstånd eller arbets- och/eller stressrelaterad smärta. Några exempel på besvär som kan behandlas är:

  • Ryggsmärta
  • Nacksmärta
  • Axelbesvär
  • Besvär med käkleder- eller muskulatur
  • Huvudvärk och muskulär tinnitus
  • Strålningar ner i ben (s.k ischias) eller ut i armar/händer
  • Domningar/pirrningar/stickningar i ben eller armar/händer
  • Fotproblematik
  • m fl...

Vid första besöket kommer en sjukdomshistoria tas, för att osteopaten ska få en så god bild som möjligt av symptombilden och problematiken. Det kommer även tas ett blodtryck av säkerhetsskäl. Sedan kommer du bli undersökt och få behandling. Besöket beräknas ta ca 60 min, men kan komma att gå fortare och då avslutas tidigare. Ett återbesök är 40 minuter och där gäller samma princip.

En osteopat har minst 4 års högskoleutbildning med mycket god kunskap inom anatomi, fysiologi och olika skadetillstånd (idrottsskador, överbelastningsskador etc.), men även goda kunskaper gällande sjukdomslära och olika symptombilder. För en osteopat är det av mycket stor vikt att kunna lyssna på dina symptom och ställa relevanta följdfrågor för att kunna avgöra om det är något som vi ska behandla eller skicka vidare till annan vårdgivare för vidare undersökning. Detta gör att du kan känna dig trygg med att osteopaten har kompetens nog att veta när det är dags att kanske få annan vård/undersökning för vissa symtpom.

Inom osteopati arbetar terapeuten primärt med händerna och kroppen som redskap, men en del använder även vissa hjälpmedel (exempelvis medicisk akupunktur/dry needling, tejpning eller TENS-maskin). Terapeuten använder sig av flera typer av behandlingstekniker, riktade mot olika typer av vävnader - muskler, senor, ligament, bindväv och leder. En osteopat kan, i likhet med naprapater och kiropraktorer, använda sig av ledmobilisering för att arbeta med att öka rörlighet i en specifik led eller minska muskulära spänningar i området runtomkring. Detta kan ske på olika vis, både mer direkta tekniker (där det kan uppstå ett knäppande ljud i en led) men även mjukare tekniker. Vilken/vilka tekniker som avänds för respektive person avgör osteopaten baserat på din symptombild, ditt hälsotillstånd och den undersökning som genomförts. Självklart kommer du få vara med och berätta om någonting känns otryggt eller obehagligt, så anpassar terapeuten behandlingen så att du ska känna dig så trygg och avspänd som möjligt.

Observera att osteopaten inte behandlar barn under 8 år. Upp till 15 års ålder behövs godkännande från målsman.

Har du frågor eller funderingar är det bara att höra av sig till oss via mail eller telefon.

Varmt välkommen att boka tid!

Boka tid

Massage

Massage är en typ av behandling där terapeuten arbetar med kroppens mjukdelsvävnader (muskler, bindväv och hud) och anpassas efter just dina behov. Massören har god kunskap inom anatomi, fysiologi, sjukdomslära och skadetillstånd, så att du ska känna dig trygg med att du får en behandling som kommer vara säker och väl genomförd. Du kan välja att få en allmänt avslappnande massage för att öka välbefinnande och minska på upplevda spänningar i kroppen eller mer djupgående massage för ett eller flera specifika områden (ex. nacke, käkar, ländrygg, bröstrygg, fötter). Terapeuten kan även utföra helkroppsmassage.

40 minuter massage passar lagom för att kunna arbeta mer specifikt på ett till två områden av kroppen. Vid 55 minuters massage kan du välja att få en behandling riktad emot några specifika områden, men det finns även tid för en helkroppsbehandling om så önskas.

Det finns många olika typer av massage - Osteo Movement erbjuder vanlig klassisk massage som utformas individuellt efter dig. Vid ankomst kommer några korta frågor ställas för att terapeuten ska få en förståelse kring vad just du vill få behandling för, sedan kommer ni tillsammans överens om vad fokuset för massagen kommer vara.

Massage kan vara till nytta för människor av alla åldrar! Vi behandlar av juridiska skäl däremot inte barn under 8 års ålder. Upp till 15 års ålder ombeds målsman boka behandlingen och kontakta oss i förväg. Det går självklart bra att målsman är med inne i behandlingsrummet om barnet/ungdomen vill det.

Observera att om du har mer specifika smärtproblem ombeds du istället boka Osteopatisk behandling, där vi dyker djupare i din smärtproblematik!

Boka tid

Idrottsmassage

Idrottsmassage lämpar sig för dig som tränar mycket och behöver ett komplement för att stödja kroppens återhämtningsförmåga, läkningsprocess och förebygga muskelskador. Det kan även vara en bra uppladdning inför en förväntad prestation, som ex. en tävling eller ett träningsläger.

Detta är en mer djupgående form av massage som är mer fokuserat på specifika muskelgrupper/områden på kroppen som används mycket, är extra ansträngd eller är drabbat av tidigare skadeproblematik. Terapeuten kan välja att arbeta med olika typer av mjukdelstekniker, passiv eller aktiv töjning, ledspecifik behandling och även dry needling/medicinsk akupunktur vid behov (och om du som klient är bekväm med det).

Vid ankomst kommer några korta frågor ställas för att terapeuten ska få en förståelse kring vad just du vill få behandling för, sedan kommer ni tillsammans överens om vad fokuset för massagen kommer vara.

Samma regler gäller angående ålder som vid vanlig massage - se ovan.

Boka tid

Gravidmassage

Massage för dig som väntar tillökning i familjen! Den anpassas efter dig och dina specifika behov som gravid. Att få massage under graviditet kan lindra smärta och stelhet, som är vanliga besvär under en graviditet, men är även ett effektivt sätt att öka välbefinnande och avslappning. Under behandlingen kommer du få ligga på en gravidkudde som är specialanpassad för att du ska kunna ligga på mage under behandlingen. Om du är sent gången i din graviditet eller av andra skäl ändå inte är bekväm med den så går det även bra att bli behandlad sido- och ryggliggande. Behandling utförs från v. 8 och framåt, så långt som till dagarna innan förlossning.

Vid ankomst kommer några korta frågor ställas för att terapeuten ska få en förståelse kring vad just du vill få behandling för, sedan kommer ni tillsammans överens om vad fokuset för massagen kommer vara.

40 minuter massage passar lagom för att kunna arbeta mer specifikt på ett till två områden av kroppen. Vid 55 minuters massage kan du välja att få en behandling riktad emot några specifika områden, men vi hinner även med en helkroppsbehandling om så önskas.

Observera (även här) att om du har mer specifika smärtproblem ombeds du istället boka Osteopatisk behandling, där vi dyker djupare i din smärtproblematik!

Boka tid

Priser

Osteopatisk behandling
650 kr

Massage, gravidmassage, idrottsmassage
40 min: 520 kr
55 min: 650 kr
70 min: 780 kr
85 min: 920 kr

Personlig Träning på PT-Boxen
3 timmar: 2475 kr
6 timmar: 4740 kr
10 timmar: 7490 kr
10+ timmar/löpande: 690 kr/h

Personlig Träning på Osteo Movements klinik (exkl. träningsprogram)
1 timme: 700 kr
3 timmar: 2055 kr
6 timmar: 4020 kr
10 timmar: 6500 kr
10+ timmar/löpande: 625 kr/h (här ingår träningsprogram)

Personlig Träning på Osteo Movements klinik (inkl. träningsprogram)
1 timme: 1200 kr
3 timmar: 2500 kr
6 timmar: 4400 kr
10 timmar: 7000 kr
10+ timmar: 625 kr/h

Erbjudanden och rabatter

Vi erbjuder 10% rabatt på samtliga behandlingar för:

Varmt välkommen!