Osteopati

Osteopati är en typ av behandlingsform som inriktar sig mot att förbättra eller underlätta smärtproblematik av olika slag, där grundtanken är att se till hela kroppens funktion. Terapeuten genomför en grundlig undersökning med noggranna frågor relaterade till det du söker hjälp för och sedan genom inspektion, olika tester och palpation av kroppens vävnader.

Osteopati riktar sig mot både akut och kronisk smärta med olika ursprung, såsom skadeproblematik, överbelastning, led- och muskelvärk, reumatiska tillstånd eller arbets- och/eller stressrelaterad smärta. Några exempel på besvär som kan behandlas är:

  • Ryggsmärta
  • Nacksmärta
  • Axelbesvär
  • Huvudvärk
  • Strålningar ner i ben (s.k ischias) eller ut i armar/händer
  • Domningar/pirrningar/stickningar i ben eller armar/händer
  • Fotproblematik

Vid första besöket kommer en sjukdomshistoria tas, för att osteopaten ska få en så god bild som möjligt av symptombilden och problematiken. Det kommer även tas ett blodtryck av säkerhetsskäl. Sedan kommer du bli undersökt och få behandling. Besöket beräknas ta ca 60 min, men kan komma att gå fortare och då avslutas tidigare. Ett återbesök är 40 minuter och där gäller samma princip.

En osteopat har minst 4 års högskoleutbildning med mycket god kunskap inom anatomi, fysiologi och olika skadetillstånd (idrottsskador, överbelastningsskador etc.), men även goda kunskaper gällande sjukdomslära och olika symptombilder. För en osteopat är det av mycket stor vikt att kunna lyssna på dina symptom och ställa relevanta följdfrågor för att kunna avgöra om det är något som vi ska behandla eller skicka vidare till annan vårdgivare för vidare undersökning. Detta gör att du kan känna dig trygg med att osteopaten har kompetens nog att veta när det är dags att kanske få annan vård/undersökning för vissa symtpom.

Inom osteopati arbetar terapeuten primärt med händerna och kroppen som redskap, men en del använder även vissa hjälpmedel (exempelvis medicisk akupunktur/dry needling, tejpning eller TENS-maskin). Terapeuten använder sig av flera typer av behandlingstekniker, riktade mot olika typer av vävnader - muskler, senor, ligament, bindväv och leder. En osteopat kan, i likhet med naprapater och kiropraktorer, använda sig av ledmobilisering för att arbeta med att öka rörlighet i en specifik led eller minska muskulära spänningar i området runtomkring. Detta kan ske på olika vis, både mer direkta tekniker (där det kan uppstå ett knäppande ljud i en led) men även mjukare tekniker. Vilken/vilka tekniker som avänds för respektive person avgör osteopaten baserat på din symptombild, ditt hälsotillstånd och den undersökning som genomförts. Självklart kommer du få vara med och berätta om någonting känns otryggt eller obehagligt, så anpassar terapeuten behandlingen så att du ska känna dig så trygg och avspänd som möjligt.

Observera att osteopaten inte behandlar barn under 8 år. Upp till 15 års ålder behövs godkännande från målsman.

Har du frågor eller funderingar är det bara att höra av sig till oss via mail eller telefon.

Varmt välkommen att boka tid!

Boka tid

Elevbehandling massage

Vår terapeut Marie är under pågående utbildning till medicinsk massageterapeut och är nu i slutskedet av utbildningen. Grunden är svensk klassisk massage men med många påbyggnader för att ge dig en kraftfull och djupgående behandling. Som medicinsk massageterapeut tas hänsyn och utgångspunkt till dig som helhet. Terapeuten är utbildad inom anatomi/muskellära, fysiologi samt skade- och sjukdomslära för att kunna arbeta säkert och effektivt. Denne har god kännedom kring triggerpunktsbehandling, stretching samt en coachande ingång. Behandlingen är djupgående, noggrann och väl anpassad till just din problematik och din kropp.

Vid behandling får du genomföra en hälsodeklaration och terapeuten kommer ställa vissa frågor kring din hälsa och vad du önskar få ut av behandlingen. Därefter jobbar denne med behandling utefter just det du upplever och beskriver.

I dagsläget betalar du ett förmånligt pris för elevbehandling men det minskar varken kvaliteten eller den djupgående aspekten i själva massagen. Marie tar ej emot epassi.

Boka tid

Massage

Massage är en typ av behandling där terapeuten arbetar med kroppens mjukdelsvävnader (muskler, bindväv och hud) och anpassas efter just dina behov. Massören har god kunskap inom anatomi, fysiologi, sjukdomslära och skadetillstånd, så att du ska känna dig trygg med att du får en behandling som kommer vara säker och väl genomförd. Du kan välja att få en allmänt avslappnande massage för att öka välbefinnande och minska på upplevda spänningar i kroppen eller mer djupgående massage för ett eller flera specifika områden (ex. nacke, käkar, ländrygg, bröstrygg, fötter mm). Det går även bra att få helkroppsmassage.

Den typ av massage vi utför passar bra för alla, även idrottare. Eftersom vi generellt sett arbetar med en mer djupgående typ av massage och anpassar den efter behov och individ, fungerar den utmärkt oavsett om du motionerar eller tränar på högre nivå.

40 minuter massage passar lagom för att kunna arbeta mer specifikt på ett till två områden av kroppen. Vid 55 minuters massage kan du välja att få en behandling riktad emot några specifika områden, men det finns även tid för en helkroppsbehandling om så önskas.
Den längre massagen på 85 minuter, är för dig som vill unna dig lite extra lyx och verkligen hinna arbeta igenom hela kroppen.

Det finns många olika typer av massage - Osteo Movement erbjuder klassisk massage som utformas individuellt efter dig oavsett fysik. Vid ankomst kommer några korta frågor ställas för att terapeuten ska få en förståelse kring vad just du vill få behandling för, sedan kommer ni tillsammans överens om vad fokuset för massagen kommer vara.

Massage kan vara till nytta för människor av alla åldrar! Vi behandlar av juridiska skäl däremot inte barn under 8 års ålder. Upp till 15 års ålder ombeds målsman boka behandlingen och kontakta oss i förväg. Det går självklart bra att målsman är med inne i behandlingsrummet om barnet/ungdomen vill det.

Observera att om du har mer specifika smärtproblem ombeds du istället boka Osteopatisk behandling, där vi dyker djupare i din smärtproblematik!

Boka tid

Gravidmassage

Massage för dig som väntar tillökning i familjen! Den anpassas efter dig och dina specifika behov som gravid. Att få massage under graviditet kan lindra smärta och stelhet, som är vanliga besvär under en graviditet, men är även ett effektivt sätt att öka välbefinnande och avslappning. Under behandlingen kommer du få ligga på en gravidkudde som är specialanpassad för att du ska kunna ligga på mage under behandlingen. Om du är sent gången i din graviditet eller av andra skäl ändå inte är bekväm med den så går det även bra att bli behandlad sido- och ryggliggande. Behandling utförs från v. 8 och framåt, så långt som till dagarna innan förlossning.

Vid ankomst kommer några korta frågor ställas för att terapeuten ska få en förståelse kring vad just du vill få behandling för, sedan kommer ni tillsammans överens om vad fokuset för massagen kommer vara.

40 minuter massage passar lagom för att kunna arbeta mer specifikt på ett till två områden av kroppen. Vid 55 minuters massage kan du välja att få en behandling riktad emot några specifika områden, men vi hinner även med en helkroppsbehandling om så önskas.

Observera (även här) att om du har mer specifika smärtproblem ombeds du istället boka Osteopatisk behandling, där vi dyker djupare i din smärtproblematik!

https

Priser

Osteopatisk behandling
800 kr

Massage, gravidmassage, idrottsmassage
40 min: 670 kr
55 min: 800 kr
85 min: 1070 kr

Elevmassage hos Marie (pris t.o.m mars 2024)
55 min: 550 kr