Tanken bakom

Osteo Movement drivs av ett samarbete mellan terapeuterna Tove Blomdahl och Marie Karlsson. Det finns beläget i centrala Vänersborg, i en lokal som drivs av 4 kvinnor som arbetar med behandlingar, yoga och dans. Tillsammans kallar vi det för Spacet Vänersborg.

Osteo Movement skapades med tanken att hjälpa människor på vägen mot ett ökat välmående. Detta kan vara hjälp med att reducera smärta, öka rörlighet, förbättra kroppskännedom, komma igång med träning eller kanske förbättra resultaten av din träning - allt anpassat efter just dina målbilder.

En av de viktigaste grundpelarna för vårt arbete är att kroppen är en helhet som påverkas av allt vi gör och matar oss själva med, både fysiskt och mentalt. De kroppsliga besvär vi drabbas av uppstår inte av sig självt utan beror i nästan alla fall på något vi gör eller gjort, medvetet eller omedvetet. Det kan vara allt från skador eller överbelastning av olika anledningar till arbetssituation, stress eller dålig kroppskännedom. Tanken med behandling är att kunna hjälpa dig reda ut varför just din problematik uppstått och kvarstår, samt att tillsammans kunna arbeta fram det bästa sättet att förbättra ditt tillstånd.

Rörelse är en viktig del i att bibehålla god fysisk funktion och minska risken för förslitningsskador och anra åldersrelaterade besvär. Det hjälper oss även att behålla (och ibland till och med förbättra) vår kognitiva funktion och (för gemene person) ett jämnare humör. Därför vill vi kunna hjälpa dig att hitta det som fungerar för dig. För att du ska kunna upprätthålla rörelse/träning i längden är det viktigt att det är något som fungerar för både din kropp och sinne och det är där Osteo Movement vill fungera som stöd och hjälp på vägen.

Förutom det som nämnts innan, är en viktig del av ett hälsosamt liv att ta hand om sig själv och finna det som skapar avslappning. Därför erbjuder vi även klassisk avslappningsmassage för dig som är i behov av en avkopplande och behaglig stund med extra fokus på att ta hand om kroppen.

Till syvene och sist kommer det alltid ner till att vi som människor ska känna att vi har kontroll över vår egen kropp och hälsa och vet hur vi bäst tar hand om oss, vad vi mår bra av och vad som inte fungerar lika bra. Låt oss få vara med och hjälpa dig i den processen!

Tove

Tove har en 4-årig högskoleexamen till Osteopat via Skandinaviska Osteopahögskolan, är certifierad massör via Branschrådet Svensk Massage och licensierad personlig tränare via Nordic Academy of Sweden. Hon har varit verksam terapeut sedan hösten 2016. Intresset för hälsa har funnits sedan tidigt och med sitt arbete drömemr hon om att kunna förbättra människors livskvalitet och ge dem kunskap kring hur de bättre tar hand om sig själva.

Tidigare har Tove sysslat med cheerdance på elitnivå och har bland annat två SM-guld i bagaget. Idag tränar hon frmäst styrketräning med inslag av crossfit och akrobatik. Hon har även sysslat mycket med musik och är utbildad inom sång på gymnasie och folkhögskola, vilket fortfarande är ett stort intresse.

Marie

Marie är diplomerad massör och under utbildning för att kunna titulera sig och arbeta som Medicinsk Massageterapeut. Hon har varit verksam med elevbehandlingar sedan våren 2023 och kommer fortsätta med det fram till mars 2024. Under denna tiden erbjuder hon massage för ett mycket förmånligt pris som elevbehandling, för att kunna öva upp sina färdigheter.