Om Osteo Movement

Osteo Movement drivs av Tove Blomdahl och befinner sig i samma lokaler som PT-Boxen i Vänersborg. Tove har en 4-årig högskoleexamen till Osteopat via Skandinaviska Osteopahögskolan, är certifierad massör via Branschrådet Svensk Massage och licensierad personlig tränare via Nordic Academy of Sweden. Hon har varit verksam terapeut i Göteborg 2016-2018.

Tidigare har Tove sysslat med cheerdance på elitnivå och har bland annat två SM-guld i bagaget. Idag tränar hon styrka, klättring och poledance. Hon har även sysslat mycket med musik och är utbildad inom sång på gymnasie och folkhögskola, vilket fortfarande är ett stort intresse.

Tanken bakom

Osteo Movement skapades med tanken att hjälpa människor på vägen mot ett ökat välmående. Detta kan vara hjälp med att reducera smärta, öka rörlighet, förbättra kroppskännedom, komma igång med träning eller kanske förbättra resultaten av din träning - allt anpassat efter just dina målbilder.

En av de viktigaste grundpelarna för Osteo Movements arbete är att kroppen är en helhet som påverkas av allt vi gör och matar oss själva med, både fysiskt och mentalt. De kroppsliga besvär vi drabbas av uppstår inte av sig självt utan beror i nästan alla fall på något vi gör eller gjort, medvetet eller omedvetet. Det kan vara allt från skador eller överbelastning av olika anledningar till arbetssituation, stress eller dålig kroppskännedom. Tanken med behandling är att kunna hjälpa dig reda ut varför just din problematik uppstått och kvarstår, samt att tillsammans kunna arbeta fram det bästa sättet att förbättra ditt tillstånd.

Rörelse är en viktig del i att bibehålla god fysisk funktion och minska risken för förslitningsskador och anra åldersrelaterade besvär. Det hjälper oss även att behålla (och ibland till och med förbättra) vår kognitiva funktion och (för gemene person) ett jämnare humör. Därför vill vi kunna hjälpa dig att hitta det som fungerar för dig. För att du ska kunna upprätthålla rörelse/träning i längden är det viktigt att det är något som fungerar för både din kropp och sinne och det är där Osteo Movement vill fungera som stöd och hjälp på vägen.

Förutom det som nämnts innan, är en viktig del av ett hälsosamt liv att ta hand om sig själv och finna det som skapar avslappning. Därför erbjuder vi även klassisk massage för dig som är i behov av en avkopplande och behaglig stund med extra fokus på att ta hand om kroppen.

Till syvene och sist kommer det alltid ner till att vi som människor ska känna att vi har kontroll över vår egen kropp och hälsa och vet hur vi bäst tar hand om oss, vad vi mår bra av och vad som inte fungerar lika bra. Låt oss få vara med och hjälpa dig i den processen!

Kontakt

  • Har du frågor eller funderingar?
  • Vill du boka tid för personlig träning eller konsultation?
  • Är du/ni intresserade av att konsultera Osteo Movement för behandling eller träning på/för ert företag?

Ta då gärna kontakt med Tove via mail eller telefon:

tove@osteomovement.se

0739 68 89 56

Varmt välkommen att höra av dig!

Boka tid

Hitta hit

Du hittar Osteo Movement på Torpavägen 3, det gula trähuset (gamla musikskolan) bakom Pärlans Gatukök. Ta ingången som vätter emot pärlans, där det finns en träramp och en trätrappa. Utanför ser du en skylt för att du ska hitta rätt. Gå in och ta hissen upp till tredje våning.
Gillar du inte att åka hiss? Hör av dig i god tid innan så kommer jag ner och möter upp dig för att du ska hitta in genom trapphuset.

Kör du bil, svänger du in vid Pärlans Gatukök och sedan direkt höger för att komma in till huset. Du kan parkera bilen utanför, finns p-platser på flera sidor om huset.

Det går även att komma hit med buss, då heter hållplatsen Torstenssonsgatan.

Hitta på kartan